اگر دنبال طراحی یک لوگوی حرفهای هستی یا میخوای برای کسبوکارت سفارش طراحی لوگو داری، لازمه بدونی چه چیزهایی یک لوگو رو حرفهای میکنه. توی این مطلب پنج ویژگی اصلی که یک لوگوی خوب باید داشته باشه رو بررسی میکنیم تا راحتتر بتونی انتخاب کنی.
1- لوگو نباید شبیه نقاشی یا آیکن باشه
یکی از اشتباهات رایج اینه که لوگو شبیه یه نقاشی یا آیکن باشه. برای مثال، اگه صاحب یک میوهفروشی هستی، لزومی نداره لوگوت یک سبد پر از میوه باشه یا اگه فروشگاه موبایل داری، استفاده از یک وکتور آماده موبایل فقط کلیشهای بودن لوگو رو نشون میده؛ علاوه بر اینها، لوگو باید ساده، جذاب و قابل استفاده توی هر اندازهای باشه.
یک لوگوی حرفهای، بیشتر روی مفهوم و هویت برند تمرکز میکنه. به بیان سادهتر، نمادهایی که ذهن مخاطب رو درگیر کنن و داستان کسبوکار رو تعریف کنن، همیشه موندگارتر هستن.
همچنین درک این نکته خیلی مهمه که لوگو، نیازی نداره همه جنبههای کسبوکار رو نشون بده؛ فقط کافیه یک حس یا پیام اصلی رو منتقل کنه تا در ذهن مخاطب باقی بمونه.
2- لوگو نباید کپی یا کلیشهای باشه
اینجا دو دلیل اصلی وجود داره:
مشکلات قانونی: اگه لوگوی شما کپی باشه و برای ثبتش اقدام کنی، احتمالاً به مشکل میخوری و رد میشه.
خاص بودن برند: یکی از مهمترین اهدافِ داشتنِ لوگو برای هر کسب و کاری «خاص بودن» هست و به همین خاطر، استفاده از لوگوی کپی یا کلیشهای، ضربه سنگینی به هویت برند میزنه.
بهترین لوگوها اونهایی هستن که خاص و متمایز به نظر میرسن و تصویری جدید از برند شما توی ذهن مخاطب میسازن؛ مثلاً تصور کن لوگوی کسبوکارت اونقدر خاص و متفاوت باشه که بدون نیاز به نوشتن اسمش، فقط با دیدن علامت یا شکل لوگو، مخاطب بلافاصله متوجه بشه که این لوگو متعلق به شماست.
3- لوگو باید به کسب و کارش مرتبط باشه
البته منظور از این ارتباط، فقط ظاهر لوگو نیست، بلکه مفهومی که منتقل میکنه هم خیلی مهمه؛ برای مثال، لوگوی یک اسباببازیفروشی باید حس شادی و صمیمیت داشته باشه؛ پس استفاده از رنگهای شاد و طرحهای بامزه میتونه عالی باشه. از طرف دیگه، لوگوی یک دفتر وکالت باید رسمی باشه تا حس اعتماد ایجاد کنه؛ مثلاً فونتهای جدی و رنگهای تیره میتونن انتخاب مناسبی باشن.
4- تمام اجزای لوگو باید در خدمت مفهوم مورد نظر باشن
لوگویی که طراحی میشه، همه جزئیاتش باید هدفمند باشه. مثلاً فاصلهها، ضخامت خطوط، یا حتی انتخاب رنگها نباید شانسی باشن.
اگر طراح لوگو هستی فرض کن قراره لوگوی یک شرکت فناوری رو طراحی کنی که روی سرعت و نوآوری تأکید داره. استفاده از خطوط زاویهدار و طرحهای پویا میتونه این مفهوم رو بهتر منتقل کنه. برعکس، اگه موضوع کسبوکار، آرامش و پایداری باشه، بهتره از خطوط نرم و رنگهای آرامشبخش استفاده بشه.
5- لوگو باید بهروز و ماندگار باشه
یک لوگوی حرفهای نباید به این زودیها قدیمی بشه. هر چقدر کمتر نیاز به ریدیزاین یا بازطراحی داشته باشه، کیفیتش بالاتره. برای این کار، از طراحیهایی که بیش از حد به ترندهای موقتی وابستهان، دوری کن. مثلاً شاید الان یک سبک خاص خیلی مد باشه، اما چند سال بعد قدیمی و از مد افتاده به نظر بیاد. یک لوگوی خوب، باید ساده و موندگار باشه تا سالها برات کار کنه.
جمعبندی
در نهایت، طراحی یک لوگوی حرفهای مثل ساختن یک داستان تصویری برای کسبوکاره. این پنج نکته میتونه راهنمای خوبی باشه تا لوگویی بسازی یا انتخاب کنی که هم خاص باشه و هم پیام کسبوکار رو درست منتقل کنه.
اگر حس میکنی نکته دیگهای هم میشه اضافه کرد، خوشحال میشیم نظر شما رو هم بدونیم. همچنین، اگر برای کسبوکارت دنبال یک لوگوی حرفهای هستی، از طریق راههای ارتباطی که توی سایت اعلام شده، مشاوره رایگان دریافت کنی.