همونطور که میدونید، لوگو یکی از مهمترین ارکان هویت بصری یک برنده؛ به عبارت دیگه تصور یک برند مطرح، بدون لوگو تقریبا غیرممکنه! از طرفی، انتخاب نادرست سبک طراحی لوگو، میتونه ضررهای پس حالا که این موضوع اینقدر مهم و تاثیرگذاره، طبیعتا آشنایی با سبکهای طراحی لوگو هم لازمه تا بدونیم که هر سبکی مناسب چه کسب و کاریه. در ادامه این مطلب همراه ما باشید:
1- سبک طراحی مونوگرام
توی این سبک، از حروف مربوط به نام برند با ظاهری خاص استفاده میکنیم که میتونه حروف اول یا شکل مخفف شده نام برند اون باشه. یکی از سبکهای طراحی لوگو که شباهت بسیاری به سبک مونوگرام داره، لترفرم (Letterform) هست که برای طراحی اون، تنها از یک حرف استفاده میشه.
هرچند کسب و کارهایی که ابتدای فعالیتشون هست نیاز دارن که نام خودشون رو در ذهن مخاطب ماندگار کنن اما نکته مهم اینه که هرچه حروف موجود در لوگو بیشتر باشه، یا پیچیدگیش زیاد باشه، در ابعاد کوچک در نگاه اول، احتمالا قابل تشخیص نیست؛ به همین دلیل، مونوگرام میتونه انتخاب مناسبی براشون باشه.
2- سبک وردمارک
این سبک شبیه مونوگرامه؛ با این تفاوت که در اون به جای حرف / حروف مربوط به برند، از نام کامل برند با ظاهری خاص استفاده میکنیم.
اگر مصمم به استفاده از این سبک برای لوگوی خودتون هستید، بهتون پیشنهاد میکنم در کنارش از یک سبک مینیمال (که در ادامه بهش اشاره میکنم) هم استفاده کنید تا بتونید به تناسب محیط از یکی از دو سبک لوگوتون استفاده کنید. مثلا در پروفایل صفحه های مجازی خودتون، لوگوی مینیمال رو قرار بدید و برای واترمارک از لوگوی مینیمال به همراه وردمارک استفاده کنید. البته همونطور که گفته شد، این صرفا یه پیشنهاده!
3- سبک پیکتوگرام و انتزاعی
اگر لوگوی شما تصویر کاملا واضح و قابل درک از چیزی باشه (مثل میوه، حیوان و…) در طراحی اون از سبک پیکتوگرام استفاده شده و اگر تصویر مربوط به لوگو، حداقل در نگاه اول، واضح نباشه، لوگوی مورد نظر یه لوگوی انتزاعیه.
این سبک هم مثل مورد شماره یک، طرفداران زیادی داره و اگر حرفهای طراحی بشه، بسیار جذاب هست؛ و اینکه میشه گفت تقریبا هر کسب و کاری میتونه از این سبک طراحی برای لوگوی خودش استفاده کنه اما برندهایی که اولویتشون بیشتر مطرح شدن نام هست، پیشنهاد ما اینه که از سبک انتزاعی استفاده نکنن. برای این برندها از بین سبکهای طراحی لوگو، سبک وردمارک مناسبه.
4- سبک مینیمال
شاید جمله «کمتر بیشتر است» رو شنیده باشید. این شعار سبک مینیمال هست. توی این سبک، از کمترین اِلِمان برای بیان مفهوم مورد نظر استفاده میشه که میتونه یه حرف از الفبا یا حتی یه تصویر طبیعی / انتزاعی باشه که تا جای ممکن بصورت خلاصه و خاص طراحی شده. سبک مینیمال یکی از پرطرفدارترین سبکهای طراحی لوگو هست که البته ممکنه گاهی هم درک اون کمی پیچیده باشه. به همین دلیل توی طراحی لوگو به سبک مینیمال باید تا جایی سادهسازی انجام شده باشه که مخاطب دچار سردرگمی یا برداشت اشتباه نشه.
5- سبک امبلم
اگر لوگوهای طراحی شده با سبک هایی که نام بردم، داخل یه قالب یا شکل هندسی قرار بگیرن، به این معنی هست که این لوگو به سبک امبلم طراحی شده. البته معمولا در لوگوهایی که به سبک امبلم طراحی شدن، لوگوی تصویری و لوگوتایپ، با هم داخل قالب قرار میگیرن. در کل میشه برای هر کسب و کاری ازش استفاده کرد؛ فقط قبلش بررسی دقیق فراموش نشه!
6- سبک مسکات
اگر قصد داشته باشید به برندتون یک کاراکتر یا شخصیت خاص نسبت بدید، میتونید از این سبک طراحی استفاده کنید؛ این کاراکتر میتونه یک انسان یا حیوان یا هرچیز دیگهای باشه.
توی این مطلب، با 6تا از مهمترین سبکهای طراحی لوگو آشنا شدید. توجه داشته باشید برای طراحی لوگو، سبکهای دیگهای هم وجود داره که بیشترشون زیرمجموعهای از همین سبکها هستن. در پایان امیدواریم که خوندن این مطلب برای شما تا حد زیادی در زمینه آشنایی با سبکهای طراحی لوگو مفید بوده باشه.
اگر سوالی براتون ایجاد شده، پاسخگوی شما عزیزان هستیم، همچنین برای مشاوره جهت طراحی لوگو، میتونید از طریق واتساپ یا راههای ارتباطی دیگه اقدام کنید.